Министерот за трговија Мехмет Муш разговараше телефонски со потпретседателот на ЕК Валдис Домбровскис

Министерот за трговија Мехмет Муш во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер информира во врска со остварениот телефонски разговор со потпретседателот на Европската комисија (ЕК) Валдис Домбровскис

1647554
Министерот за трговија Мехмет Муш разговараше телефонски со потпретседателот на ЕК Валдис Домбровскис

Министерот за трговија Мехмет Муш разговараше телефонски со потпретседателот на Европската комисија (ЕК) Валдис Домбровскис.

Министерот за трговија Мехмет Муш во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер информира во врска со остварениот телефонски разговор со потпретседателот на Европската комисија (ЕК) Валдис Домбровскис.

Велејќи дека во телефонскиот разговор е постигната согласност по прашањето на зајакнување на соработката за уште повеќе развивање на трговските и економските односи меѓу Турција и Европската унија (ЕУ), министерот за трговија Мехмет Муш го напиша дека: „Ја утврдивме нашата патна карта. Му благодарам на потпретседателот на Европската комисија (ЕК) Валдис Домбровскис за неговиот конструктивен приод во разговорот на кој ги разгледавме по прашањата на позитивна агенда меѓу Турција и Европската унија (ЕУ) и ажурирањето на Царинската унија.“Слични вести