Четврти состанок за зголемување на мерките на доверба помеѓу Турција и Грција

Министерството за национална одбрана соопшти дека четвртиот состанок за мерките за зголемување на довербата помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција се одржа преку видео-конференција

1647158
Четврти состанок за зголемување на мерките на доверба помеѓу Турција и Грција

Четвртиот состанок за мерките за зголемување на довербата помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција се одржа преку видео-конференција.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, на состанокот страните постигнаа согласност за продолжување на разговорите по прашањето на мерките за зголемување на довербата.

Во соопштението се истакнува дека следниот состанок се планира да се одржи во Анкара.Слични вести