Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.083.099 лица

Во последните 24 часа беа остварени 221.214 тестови

1647754
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.083.099 лица

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 164 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 47.134.

Во последните 24 часа беа остварени 220.162 тестови, а беа регистрирани 656 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 7.773.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 12.284 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.083.099.Слични вести