Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани уште четворица терористи утврдени преку границата во областа Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак

1645619
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Со реализирана воздушна операција се неутрализирани уште четворица терористи утврдени преку границата во областа Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Продолжуваме да им ги рушиме дупките (пештерите) на терористите врз нивните глави. Со воздушна операција се неутрализирани уште четворица утврдени терористи во областа Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак. На тој начин бројот на неутрализираните терористи во операциите 'Шепа-Молња' и 'Шепа-Гром' (започнати на 23 април), изнесува 129.“Слични вести