Турската крајбрежна стража во близина на Бодрум кај Мугла се спаси 27 турнати нерегуларни мигранти

Екипите на Командата на турската крајбрежна стража во близина на населеното место (познатото туристичко одморалиште) Бодрум кај градот Мугла, од водите на Егејското Море спасија 27 мигранти

1645627
Турската крајбрежна стража во близина на Бодрум кај Мугла се спаси 27 турнати нерегуларни мигранти

Во близина на населеното место (познатото туристичко одморалиште) Бодрум кај градот Мугла, од водите на Егејското Море се спасени 27 мигранти.

Екипите на Командата на турската крајбрежна стража, по добиени информации за утврдена група нерегуларни мигранти качени на гумен чамец во близина на Бодрум, веднаш заминаа на дадените координати.

Притоа екипите на турската крајбрежна стража спасија 27 нерегуларни мигранти качени на гумен чамец за кои е установено дека од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води.

Спасените мигранти по законските постапки и беа предадени на Дирекцијата на градската управа за миграција.Слични вести