Ердоган: „Во 2023 година се надевам дека нашиот беспилотен воен авион ќе лета над нашето небо“.

Во моментов, нашите 180 беспилотни летала „Бајрактар​“ дејствуваат во четири различни земји, вклучувајќи ја и Турција

1646236
Ердоган: „Во 2023 година се надевам дека нашиот беспилотен воен авион ќе лета над нашето небо“.

Претседателот Реџеп Таип Ердоган рече: „Во 2023 година планираме и се надевам дека нашиот беспилотен воен авион ќе лета над нашето небо“.

Претседателот на државата и претседател на владејачката Партија за правда и развој (АК партија) Ердоган, во говорот на состанокот на групата на пратеничката група на неговата партија во Големото национално собрание на Турција рече:

Во моментов, нашите 180 беспилотни летала „Бајрактар​“ дејствуваат во четири различни земји, вклучувајќи ја и Турција“.

Претседателот Ердоган, за вооружените беспилотни летала (СИХА) што Турција ќе ги извезува во Полска рече:

„Овој договор е важен и во однос на првата високотехнолошка продажба на беспилотни летала на Турција на земја-членка на НАТО и на Европската унија“.Слични вести