Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.057.713 лица

Во последните 24 часа беа остварени 221.214 тестови

1646426
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.057.713 лица

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 166 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 46.787.

Во последните 24 часа беа остварени 221.214 тестови, а беа регистрирани 681 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 8.738.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 12.205 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.057.713.Слични вести