Во подрачјето на операцијата „Ерен-13“ се неутрализирани двајца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во подрачјето на операцијата „Ерен-13“ во областа на планината Џуди кај градот Ширнак се неутрализирани двајца терористи

1644622
Во подрачјето на операцијата „Ерен-13“ се неутрализирани двајца терористи

Во подрачјето на операцијата „Ерен-13“ коишто се реализираат против сепаратистичко-терористичката организација ПКК, се неутрализирани двајца терористи.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на операцијата „Ерен-13“ е реализирана операција против терористите во областа на планината Џуди кај градот Ширнак.

Притоа дојде до вооружена престрелка и од страна на жандармериските командоски тимови се неутрализирани двајца терористи.Слични вести