Турските војници спасија група мигранти оставени гладни и жедни од страна на грчките елементи

Турските војници спасија група мигранти кои од страна на грчките елементи биле оставени гладни и жедни на едно мало парче копно на реката Марица (Мерич) на турско-грчката граница

1644730
Турските војници спасија група мигранти оставени гладни и жедни од страна на грчките елементи

Турските војници им подадоа рака за помош на група мигранти кои од страна на Грција беа оставени гладни и жедни на едно мало парче копно на реката Марица (Мерич) на турско-грчката граница. 

Министерството за национална одбрана соопшти дека се утврдени група мигранти за кои од страна на Грција биле водени обиди за нивно насилно по незаконски патишта испраќање во Турција.

Во соопштението се вели дека на  нерегуларните мигранти им биле одземени личните работи од страна на грчките елементи и дека биле оставени гладни и жедни и биле подложени на лош третман.

Осумдесетиедниот нерегуларен мигрант беа спасени од страна на турските војници од малото парче копно на реката Марица (Мерич) кадешто беа заглавени.

 Слични вести