Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.034.316 лица

Во последните 24 часа беа остварени 218.683 тестови

1644890
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.034.316 лица

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 178 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 46.446.

Во последните 24 часа беа остварени 216.655 тестови, а беа регистрирани 702 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 7.523.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 10.003 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.034.316.Слични вести