Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 6 терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи ПКК/ЈПГ

1644154
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 6 терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана (МНО), група терористи се обиделе да реализираат напад врз подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија.

Во соопштението на Министерството за вели следното: „Од нашите јуначки командоси нема премин за терористите. Со артилериско оружје се неутрализирани 6 терористи на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да реализираат напад за нарушување спокојството и средината на доверба во подрачјето на операцијата Извор на мирот.“Слични вести