Полскиот претседател Андржеј Дуда утре ќе допатува во посета на Турција

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, полскиот претседател Андржеј Дуда на покана на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган утре ќе допатува во посета на Турција

1644137
Полскиот претседател Андржеј Дуда утре ќе допатува во посета на Турција

Полскиот претседател Андржеј Дуда, на покана на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган утре ќе допатува во посета на Турција.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, полскиот претседател Андржеј Дуда, на покана на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган утре ќе допатува во посета на Турција.

На остварените средби и разговори во рамките на посетата ќе бидат разгледани со сите нивни страни билатералните односи помеѓу Турција и Полска, чекорите коишто би можеле да бидат фрлени за уште повеќе развивање на соработката и ќе бидат разменети мислења во врска со актуелни, регионални и меѓународни случувања.

За време на разговорите се предвидува да бидат потпишани и договори за зајакнување на основата на билатералните односи.Слични вести