Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 197 лица, регистрирани се 7.839 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 197 лица, направени се 210.291 тестирање од кои се регистрирани 710 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 7.839 лица

1644243
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 197 лица, регистрирани се 7.839 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 197 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 46.268 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 210.291 тестирање од кои се дијагностицирани 710 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 7.839 лица.

Заврши лекувањето на уште 11.202 лица со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5 милиони 24 илјади 313 лица.

 

 Слични вести