Ердоган: „Целиот свет треба да знае дека каква терористичка држава е Израел“

Сите угнетени во светот го чекаат денот кога моќната Турција ќе застане и ќе се крене на свои нозе

1643246
Ердоган: „Целиот свет треба да знае дека каква терористичка држава е Израел“

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека на целиот свет ќе му објаснат каква држава е Израел.

„Целиот свет треба да знае дека каква терористичка држава е Израел“ рече Ердоган.

Претседателот Ердоган зборуваше на церемонијата на отворање на клучката Хабиплер-Хасдал на автопатот Северна Мармара.

Осврнувајќи се на израелските зулуми врз Палестинците, претседателот Ердоган во својот говор рече:

„Ние на целиот свет ќе му објасниме каква држава е Израел. Целиот свет треба да знае каква е оваа терористичка држава Израел“.

Обраќајќи им се особено на младите, Ердоган рече: „Сите угнетени во светот го чекаат денот кога моќната Турција ќе застане и ќе се крене на свои нозе.

Ние сме решителни, во достигнувањето на целите на Турција која мостот што го изградивме од минатото кон иднината, ќе го помине со ентузијазам“.Слични вести