Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.989.787

Во последните 24 часа беа остварени 218.683 тестови

1642949
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.989.787

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 207 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 45.626.

Во последните 24 часа беа остварени 219.191 тестови, а беа регистрирани 856 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 9.385.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 9.271 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.989.787.Слични вести