Повик од Калин да бидат соопштени преку социјалните медиуми имињата на убиените деца во Газа

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин повика да бидат соопштени преку социјалните медиуми имињата на убиените деца од страна на Израел во Газа

1641902
Повик од Калин да бидат соопштени преку социјалните медиуми имињата на убиените деца во Газа

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин упати повик да бидат соопштени преку социјалните медиуми на имињата на деца кои ги загубија своите животи во нападите на Израел врз Газа.

Калин во споделеното виде на англиски јазик на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја сподели информацијата дека Израел во нападите коишто ги реализира врз Појасот Газа досега уби 61 дете и нагласи дека ниту едно од овие деца не беше терорист или војник.

Тој го сподели името на едно четиригодишно дете кое беше убиено од страна на Израел. 

Истакнувајќи дека ова убиено дете никогаш повеќе не ќе може да се разбуди, портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин упати повик да бидат споделени имињата на овие деца и го рече следното: „Изговорете ги нивните имиња и пренесете им ги на другите.“Слични вести