Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.980.516

Во последните 24 часа беа остварени 218.683 тестови

1642166
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.980.516

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 233 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 45.419.

Во последните 24 часа беа остварени 218.683 тестови, а беа регистрирани 902 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 11.553.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 55.472 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.980.516.Слични вести