Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 203 лица, регистрирани се 11.937 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 203 лица, направени се 217.276 тестирања од кои се регистрирани 916 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.937 лица

1641730
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 203 лица, регистрирани се 11.937 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 203 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 45.186 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 217.276 тестирања од кои се дијагностицирани 916 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.937 лица.

Заврши лекувањето на уште 10.125 лица со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4 милиони 971 илјада 245 лица.

 

 Слични вести