Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани уште тројца терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека со реализирана воздушна операција во областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани уште тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1640335
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани уште тројца терористи

Со реализирана воздушна операција во областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани уште тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) преку социјалната медија се истакнува дека борбата против тероризмот продолжува на ефикасен и одлучен начин. 

Во соопштението на Министерството се вели следното: „Со успешна реализирана воздушна операција од страна на нашите Воздухопловни сили се неутрализирани уште тројца терористи на ПКК, утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак.“Слични вести