Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 236 лица, регистрирани се 11.472 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 242 лица, направени се 203.073 тестирања од кои се регистрирани 1.102 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.394 лица

1639963
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 236 лица, регистрирани се 11.472 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 236 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 44.537 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 204.637 тестирања од кои се дијагностицирани 1.084 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.472 лица.

Заврши лекувањето на уште 38.814 лица со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4 милиони 932 илјади 838 лица.

 Слични вести