Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 223 лица, регистрирани се 10.512 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 223 лица, направени се 202.243 тестирања од кои се регистрирани 920 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 10.512 лица

1640327
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 223 лица, регистрирани се 10.512 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 223 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 44.760 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 202.243 тестирања од кои се дијагностицирани 920 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 10.512 лица.

Заврши лекувањето на уште 14.418 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4 милиони 947 илјади 256 лица.

 Слични вести