Во терористичкиот напад на турско-иранската граница загина еден полицаец

Нашиот херој полицаец за специјални задачи, беше убиен од припадниците на сепаратистичко-терористичката организација (ПКК)

1639194
Во терористичкиот напад на турско-иранската граница загина еден полицаец

 

Во терористичкиот напад на турско-иранската граница загина еден припадник на турските полициски единици за специјални задачи.

Во соопштението на Министерството за внатрешни работи беше истакнато следното: „Нашиот херој полицаец за специјални задачи, која беше одговорен за безбедноста на изградбата на граничниот ѕид на границата меѓу Турција и Иран во провинцијата Агри, беше убиен од припадниците на сепаратистичко-терористичката организација (ПКК) како резултат на провоктивниот оган што беше отворен од Иран“. Беше речено.Слични вести