Фахретин Алтун остро реагираше на израелскиот напад на Палестина

Ќе продолжиме да се бориме за Палестина на секоја меѓународна платформа

1639175
Фахретин Алтун остро реагираше на израелскиот напад на Палестина

 

Директорот на дирекцијата за комуникации Фахретин Алтун рече: „Ќе продолжиме да се бориме за Палестина на секоја меѓународна платформа“.

Алтун, во својата објава на профилот на социјалните мрежи во врска со копнената операција на израелската армија во Појасот Газа истакна: „Израел непрекинато ги продолжува своите масакри и терористички акции. Сега окупаторски Израел започнува копнена операција на појасот Газа кој со години нелегално, прекршувајќи ги сите човекови права го држеше под блокада.

Ние ќе продолжиме да се бориме за Палестина во секоја меѓународна платформа. Ќе сториме се што е потребно за да се стави крај на незаконскиот став на Израел. Нашата борба ќе продолжи се додека Палестина не биде целосно ослободена. Оваа незаконска и окупација мора веднаш да заврши“.Слични вести