Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 242 лица, регистрирани се 11.394 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 242 лица, направени се 203.073 тестирања од кои се регистрирани 1.102 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.394 лица

1639561
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 242 лица, регистрирани се 11.394 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 242 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 44.301 лице. 

Во изминатите 24 часа се направени 203.073 тестирања од кои се дијагностицирани 1.102 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.394 лица.

Заврши лекувањето на уште 37.261 лице, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4 милиони 894 илјади 024 лица.Слични вести