Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4. 856.763

Во последните 24 часа беа остварени 201.295 тестови

1639171
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4. 856.763

 

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 238 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 44.058.

Во последните 24 часа беа остварени 201.295 тестови, а беа регистрирани 1.217 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 11.534.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 55.472 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.856.763.Слични вести