Порака со честитки за Рамазан бајрам од Ердоган до целиот исламски свет

Со голема надеж и контролирано ќе ги фрлиме чекорите за нормализација по празникот (на 17 мај) кои мерки беа преземени со цел да се земе под контрола новиот тип на епидемија на коронавирус (Ковид-19)

1638553
Порака со честитки за Рамазан бајрам од Ердоган до целиот исламски свет

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган им го честиташе празникот Рамазан Бајрам на исламскиот свет и на турската нација.

Ердоган во видео пораката што ја објави истакна:

„Со голема надеж и контролирано ќе ги фрлиме чекорите за нормализација по празникот (на 17 мај) кои мерки беа преземени со цел да се земе под контрола новиот тип на епидемија на коронавирус (Ковид-19).

„Ќе ги искористиме сите потребни методи против заканата од епидемијата, особено вакцината. Дејствуваме со свесност дека ова е тежок, но тест со светла иднина.

Непобитен факт е дека зад скоро секој инцидент во нашиот регион, постои намера да се оддалечи Турција од целите за лишување од нејзините придобивки.

Сите оние кои својата омраза кон нашата земја отворено ја изнесуваат како и волонтерските статисти, ги упатуваме на мудроста на нашата нација. Ние нема да отстапиме пред овој предизвик на оние кои дури и епидемијата ја користат и занемаруваат за остварување на своите валкани цели“ рече Ердоган.Слични вести