Непрекинато продолжуваат активностите за пребарување на северот на Ирак

Во операциите беа неутрализирани уште 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичка организација ПКК

1638184
Непрекинато продолжуваат активностите за пребарување на северот на Ирак

Во рамките на тековната операција „Шепа-гром“ која продолжува во северен Ирак, беа неутрализирани уште 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичка организација ПКК, кои беа откриени во областа Авашин-Басјан.

Министерството за национална одбрана (МСБ) во објавата на профилот на Твитер на социјалната мрежа истакна:

„Уште 5 терористи на ПКК откриени во регионот Авашин-Басјан беа неутрализирани во рамките на операцијата „Шепа-гром“ на нашите воени сили.

Од друга страна, во една друга објава објавена на Твитер профилот на Министерството беше истакнато следното: „Непрекинато продолжуваат активностите за пребарување на северот на Ирак во рамките на операциите „Шепа-молња“  и „Шепа-гром“.

Во запленетите пештери и засолништа беа запленети голем број оружје, муниција и животни намирници на терористичката организација ПКК“.Слични вести