На иницијатива на Турција Комитетот на ОИС одржа вонреден состанок

Групата ОИС беше повикана да преземе акција за испраќање меѓународни сили од Обединетите нации за заштита во Палестина

1638569
На иницијатива на Турција Комитетот на ОИС одржа вонреден состанок

На иницијатива на Турција се состана Комитетот на Организацијата за исламска соработка (ОИС).

Извори на Министерството за надворешни работи истакнаа дека „На иницијатива на Турција во Џеда, Саудиска Арабија се состана Комитетот на Организацијата за исламска соработка (ОИС)“.

Во соопштението објавено од извори за надворешни работи беше истакнато следното:

„Се одржа состанок на Комитетот на претставници на ОИС за израелската агресија во Ерусалим и Палестина.

За време на состанокот беа договорени три предлози поднесени од Турција.

Групата ОИС беше повикана да преземе акција за испраќање меѓународни сили од Обединетите нации за заштита во Палестина“.Слични вести