Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.801.291

Во последните 24 часа беа остварени 228.192 тестови

1638599
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.801.291

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 232 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 43.821.

Во последните 24 часа беа остварени 228.192 тестови, а беа регистрирани 1.496 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 13.029.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 35.167 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.801.291.Слични вести