Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.766.124

Во последните 24 часа беа остварени 226.452 тестови

1638155
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.766.124

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 278 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 43.589.

Во последните 24 часа беа остварени 226.452 тестови, а беа регистрирани 2.582 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 14.497.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 22.253 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.766.124.Слични вести