Во операцијата „Шепа-Молња“ на северот на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во операцијата „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи

1637046
Во операцијата „Шепа-Молња“ на северот на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи

Во рамките на операцијата „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи.

Министерството за национална одбрана на својот профил на социјалната медија соопшти дека во операцијата „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи.

Во соопштението се вели следното: „Нашите командоси кои учествуваат во операцијата 'Шепа-Молња' во судир со терористите во Метина неутрализираа двајца терористи. Бројот на неутрализираните терористи во текот на вчерашниот ден изнесува 16.“     

Во едно друга објавено соопштение од Министерството се истакнува дека исто така и во рамките на операцијата „Ерен-14“ во руралното подрачје на селото Чанакли кај градот Хаќќари се неутрализирани тројца терористи.Слични вести