Фахреттин Алтун: „Време е да се каже 'стоп' за понизните и сурови напади на Израел“

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун: „Апелираме до исламскиот свет: Време е да се каже 'стоп' за понизните и сурови напади на Израел!“

1637264
Фахреттин Алтун: „Време е да се каже 'стоп' за понизните и сурови напади на Израел“

Шефот на одделот за комуникации на претседателството Фахреттин Алтун во споделената објава на турски и англиски на својот профил на социјалната мрежа Твитер покажа реакција против интервенцијата на израелската полиција врз Палестинците во Месџид-и Акас.

Алтун апелирајќи до исламскиот свет рече: „Време е да се каже 'стоп' за понизните и сурови напади на Израел!“

Фахреттин Алтун во споделената објава напиша: „Апелираме до исламскиот свет: Време е да се каже 'стоп' за понизните и сурови напади на Израел! Апелираме до целото човештво: Време е да ѝ се стави до знаење границата на оваа терористичка држава! Тоа е наша историска и човечка одговорност. И да би останале сами, ние ќе водиме борба против овој поредок на зулум! Турција, под лидерство на нашиот престседател Реџеп Тајјип Ердоган досега водеше силна борба против овој поредок на зулум. Ова е поносна и достоинствена борба. Оваа борба е борба за правда. За суровите (злосторниците) да живее пеколот!“ 

 

 Слични вести