Министерот Сулејман Сојлу: Во руралното подрачје на Мардин се неутрализирани 6 терористи

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу соопшти дека во руралното подрачје на населеното место Нусајбин кај градот Мардин се неутрализирани 6 терористи на ПКК

1636688
Министерот Сулејман Сојлу: Во руралното подрачје на Мардин се неутрализирани 6 терористи

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу соопшти дека во руралното подрачје на населеното место Нусајбин кај градот Мардин се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерот Сојлу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Неутрализирани 6 терористи. Со дови (молитви) за нашите јунаци (во Багок) во руралното подрачје Дибек во Нусајбин кај Мардин. На сеопфатен начин (сите заедно), жандармерија, полиција, разузнавање, наоружани беспилотни летала (СИХА), беспилотни летала (ИХА), авиони, сме на терен.“Слични вести