Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 283 лица, регистрирани се 15.191 позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 283 лица, направени се 197.468 тестирања од кои се регистрирани 2.102 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 15.191 лице

1637005
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 283 лица, регистрирани се 15.191 позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 283 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 43.029 лица. 

Во изминатите 24 часа се направени 197.468 тестирања од кои се дијагностицирани 2.102 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 15.191 лица.

Заврши лекувањето на уште 25.694 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4 милиони 716 илјади 918 лица.

 

 Слични вести