Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи

1636601
Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ за кои е установено дека се подготвувале за напад.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Со успешна операција на нашите јуначки командоси се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ за кои е установено дека се спремале за напад врз подрачјето на операцијата Еуфратски штит.“

Во соопштението се вели дека се уништени и две засолништа и една наоружана позиција на терористите.Слични вести