Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу ја прими еврокомесарката за внатрешни работи Јохансон

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу денеска во Анкара се состана со еврокомесарката за внатрешни работи работи Илва Јохансон

1636168
Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу ја прими еврокомесарката за внатрешни работи Јохансон

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу ја прими еврокомесарката за внатрешни работи Илва Јохансон која допатува во работна посета на Турција.

По средбата што се одржа во Координативниот центар за безбедност и итни состојби (ГАМЕР) во Анкара, еврокомесарката за внатрешни работи Илва Јохансон се потпиша во спомен книгата, а потоа се премина кон состанок со делегациите.

На разговорите се разговара детално со сите нивни поединости за соработката меѓу Турција и Европската унија (ЕУ) во сферата на миграцијата и визната либерализација.Слични вести