Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.626.799

Во последните 24 часа беа остварени 253.382 тестови

1635644
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.626.799

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 304 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 42.187.

Во последните 24 часа беа остварени 253.382 тестови, а беа регистрирани 2.401 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 22.388.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 37.298 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.626.799.Слични вести