Благодарност од претставниците на малцинските заедници на на претседателот Ердоган

Претставниците на малцинските заедници изразија голема чест и задоволство што имаат можност да присуствуваат на оваа значајна маса

1635670
Благодарност од претставниците на малцинските заедници на на претседателот Ердоган

 

Претставниците на малцинските заедници му се заблагодарија на претседателот Реџеп Тајип Ердоган, кој вчера ги покани на ифтар.

На ифтарската програма, кадево чии рамки претседателот Ердоган синоќа се состана со претставниците на малцинските заедници во палатата Чанкаја во Анкара, секој гостин посебно зеде збор и ги искажа своите чувства и мисли.

Претставниците на малцинските заедници му се заблагодарија на претседателот Ердоган за неговата љубезна и значајна покана на „масата на разговор“ како што самиот ја опиша и изразија голема чест и задоволство што имаат можност да присуствуваат на оваа значајна маса.

Гостите изјавија дека како припадници на различни вери, имаат среќа да живеат безбедно во земја како што е Турција каде има луѓе со добро срце и совесни луѓе.

Објаснувајќи дека во последните 20 години, ги доживеале леснотиите што никогаш не ги виделе во Турција, гостите изјавија дека биле за време на владеењето на Партијата за правда и развој (АК партија) биле забележани и изложени на посебен третман.

Претставниците на малцинските заедници изразија благодарност до претседателот Ердоган што направи да се чувствуваат посилни како граѓани на оваа земја.Слични вести