Реакција од Ибрахим Калин против европските медиуми во врска со начинот на постапување кон мигрантите

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин на својот профил на социјалната мрежа Твитер покажа реакција и ги критикуваше европските медиуми во врска со начинот на постапување кон мигрантите

1635493
Реакција од Ибрахим Калин против европските медиуми во врска со начинот на постапување кон мигрантите

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин покажа реакција против европските медиуми во врска со начинот на постапување кон мигрантите.

Калин на својот профил на социјалната мрежа Твитер сподели еден дел од вестите коишто се објавуваат во европските медиуми во врска со мигрантите.

Алудирајќи на веста во која се вели „Најмалку 2.000 лица починаа поради применувањата на туркање назад од страна на земјите членки на Европската унија (ЕУ) против мигрантите на море во текот на пандемијата“, Ибрахим Калин го изнесе следниот коментар: „Оваа вест објавена од страна на европските медиуми нема да се најде на врвот на дневниот ред. Со секоја беспотребна, залудна, неправедна смрт на луѓето, ќе продолжи да умира човештвото“.

 Слични вести