Уште четворица терористи им се предадоа на турските безбедносни сили

Уште четворица терористи кои избегале од сепаратистичко-терористичката организација ПКК им се предадоа на турските безбедносни сили со што бројот на терористите кои се предадоа во 2021 година се зголеми на 67

1634707
Уште четворица терористи им се предадоа на турските безбедносни сили

По пат на убедување уште четворица терористи кои избегале од сепаратистичко-терористичката организација ПКК, им се предадоа на турските безбедносни сили.

На тој начин бројот на терористите кои се предадоа во 2021 година се зголеми на 67.

Како резултат на активностите за убедување коишто се водат од страна на Командата на жандармеријата и Генералната дирекција на полицијата и во координација на Министерството за внатрешни работи, уште четворица терористи кои избегале од сепаратистичко-терористичката организација ПКК денеска им се предадоа на безбедносните сили.

Како што се установено, предадените четворица терористи и се приклучиле на терористичката организација помеѓу 2013 и 2018 година и делувале во Ирак.

Како резултат на активностите кои што се водат за убедување во 2021 година досега се предадоа вкупно 67 терористи.Слични вести