Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.554.037

Во последните 24 часа беа остварени 241.747 тестови

1634097
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.554.037

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 336 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 41.527.

Во последните 24 часа беа остварени 241.747 тестови, а беа регистрирани 2.483 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 28.997.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 38.218 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.554.037.Слични вести