Турските воздушни сили ги уништуваат терористичките позиции во северниот дел на Ирак

„Во рамките на операциите ‘Шепа-Молња’ и ‘Шепа-Гром’ коишто продолжуваат во сверниот дел на Ирак од страна на нашите Воздушни сили продолжуваат да се уништуваат на ефикасен начин утврдените терористички позиции“ - се вели во соопштението на МНО

1633328
Турските воздушни сили ги уништуваат терористичките позиции во северниот дел на Ирак

Турските воздушни сили ги уништуваат терористичките позиции во северниот дел на Ирак.

Во споделената објава на профилите на Министерството за национална одбрана (МНО) преку социјалната медија се истакнува следното: „Во рамките на операциите ‘Шепа-Молња’ и ‘Шепа-Гром’ коишто продолжуваат во сверниот дел на Ирак од страна на нашите Воздушни сили продолжуваат да се уништуваат на ефикасен начин утврдените терористички позиции.“

Прекуграничните операции „Шепа-Молња“ и „Шепа-Гром“ против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак, беа започнати на 23 април со поддршка и на копнените единици.Слични вести