Турција нема да бара ПЦР-тестови за посетителите од 16 држави и региони

Министерството наведе дека одлуката ќе стапи на сила од 15 мај.

1632873
Турција нема да бара ПЦР-тестови за посетителите од 16 држави и региони

 

Турција соопшти дека посетителите од 16 земји и региони нема да има потреба да приложат негативен ПЦР-тест при патување во земјата.

Министерството за здравство на Турција вчера ја објави листата на земји и региони на која се наоѓаат Хонг Конг, Кина, Тајван, Виетнам, Австралија, Нов Зеланд, Сингапур, Тајланд, Јужна Кореја, Израел, Јапонија, Велика Британија, Латвија, Луксембург, Украина и Естонија.

Министерството наведе дека одлуката ќе стапи на сила од 15 мај.Слични вести