Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 347 лица, регистрирани се 24.733 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 347 лица, направени се 243.648 тестирања од кои се регистрирани 2.501 новозаболен, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 24.733 лица

1633212
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 347 лица, регистрирани се 24.733 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 347 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 41.191 лице. 

Во изминатите 24 часа се направени 243.648 тестирања од кои се дијагностицирани 2.501 новозаболен. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 24.733 лица.

Заврши лекувањето на уште 35.438 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4 милиони 515 илјади 819 лица.Слични вести