Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.480.381

Во последните 24 часа беа остварени 240.165 тестови

1632507
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.480.381

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 340 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 40.844.

Во последните 24 часа беа остварени 240.165 тестови, а беа регистрирани 2.587 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 25.980.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 75.182 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.480.381.Слични вести