Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган: Јужен Кипар никогаш не постапи чесно

Претседателот Ердоган, во врска со разговорите за Кипар коишто се одржаа во Женева го рече следното: „Не му верувам, немам доверба кон Јужен Кипар. Тие никогаш не постапија чесно.“

1631512
Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган: Јужен Кипар никогаш не постапи чесно

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на излегување од џума намаз (петочната молитва)  во Истанбул одговараше на прашањата на новинарите.

Претседателот Ердоган, во врска со разговорите за Кипар коишто се одржаа во Женева го рече следното: „Не му верувам, немам доверба кон Јужен Кипар. Тие никогаш не постапија чесно. Сега разговорите се одложени за после 2-3 месеци и јас повторно не мислам дека ќе може да се постигне соодветен резултат. Бидејќи тие не се чесни.“

 Слични вести