Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.323.897

Во последните 24 часа беа остварени 265.287 тестови

1631766
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 4.323.897

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 394 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 40.131.

Во последните 24 часа беа остварени 265.287 тестови, а беа регистрирани 2.673 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 31.891.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 69.183 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 4.323.897.Слични вести