Во операцијата „Шепа-Гром“ на ТВС на северот на Ирак загинаа 2 војници

Министерството за национална одбрана соопшти дека вечара во подрачјето каде што патролираат турските војници дошло до судир со терористите

1628898
Во операцијата „Шепа-Гром“ на ТВС на северот на Ирак загинаа 2 војници

Двајца војници загинаа за време на операцијата „Шепа-гром“, која продолжува на северот на Ирак.

Министерството за национална одбрана соопшти дека вечара во подрачјето каде што патролираат турските војници дошло до судир со терористите.

Во судирот загинал еден војник, додека војникот кој бил повреден со нагазнување на рачно изработена експлозивната направа, починал во болницата каде што бил пренесен на лекување.

изминатите 24 часа се регистрирани 353 смртни случаи.Слични вести