Во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ на северот на Ирак загина еден турски војник

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак при експлозија на експлозивна направа од рачна изработка беше ранет еден турски војник кој потоа стана шехид (го загуби животот)

1628157
Во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ на северот на Ирак загина еден турски војник

Во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ (Pençe-Şimşek) којашто се реализира против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак, стана шехид (загина) еден турски војник.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ (Pençe-Şimşek) при експлозија на експлозивна направа од рачна изработка беше ранет еден наш јуначки соборец кој потоа стана шехид (го загуби животот).“Слични вести