Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи на ПКК/ЈПГ

1627886
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ, кои отвориле порвоцирачки оган и се обиделе да се префрлат во подрачјето.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Од страна на нашите јуначки командоси се неутрализирани четворица терористи на ПКК/ЈПГ, кои отвориле порвоцирачки оган и се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, за нарушување на спокојството и средината на доверба во подрачјето.“Слични вести